Kurser i pileflet

Jeg laver almindeligvis ikke temakurser, men har delt mine kurser op i "Pileflet for begyndere og øvede" og "Pil i det fri". Det vil sige at du kan flette det, du selv ønsker, efter dine evner, da undervisningen altid er individuel. Har du et specielt ønske, er du velkommen til at ringe eller maile til mig. Jeg bestræber mig på at have mange forskellige pilesorter med på kurserne, så du kan fornemme de forskellige sorters egenskaber og kombinere forskellige farvenuancer i dit flet.

Ørkenpil

På Anholt har jeg fundet og opformeret en meget flot pil, jeg kalder Ørkenpil. Den findes i forskellige kloner med farver fra helt lys grå til sort og rød. Pilen er behåret og det giver pilen et flot støvet udseende. Jeg vil have Ørkenpil med på mine kurser så længe jeg har dem på lager. I 2002 har jeg sat mange stiklinger af Ørkenpil og håber med tiden at få nok til at sælge af dem.

Pileflet for begyndere og øvede

Efter en gennemgang af kursisternes erfaring og ønsker til pileflet, gennemgår jeg forskellige fletteteknikker.
Begyndere starter typisk med en rund kurv på krydsbund. Se eksempler på pileflet under Galleri.

Jeg har mange kurve og bøger med til inspiration. Værktøj findes på værkstedet.

På kurset fortæller jeg evt. om dyrkning og høst af pil og om forskellige pilesorter.

Pil i det fri

Kurset foregår fortrinsvis udendørs og handler om pileflet til brug i haven. Der undervises i flet af højbede (rundaser), espallier til krukker (blomsterstativer) og fuglefoderhuse. Jeg viser også hvordan man fletter forskellige typer hegn til haven. F.eks. belgisk hegn i levende pil og forskellige andre hegnstyper.

Arrangér dit eget kursus

Du kan selv arrangere et kursus på én til flere dage. Kurset kan foregå privat, i boligforeninger eller hos firmaer og kræver, ved 12 deltagere et lokale på mindst 40 m2 hvor vi kan brede os med pilen. Hvis vi skal lave pil i det fri, er det fint med en have eller fællesareal, hvor vi kan stå med plantekrukker og stikke pil i jorden/græsplænen til et højbed.

På korte kurser på f.eks. én hverdagsaften, kan man nå at flette blomsterespalier, kræmmerhuse, Ninsen-kurve eller måske et højbed.

Ring på 23 45 66 41 eller send mail til: info@anholtpil.dk - og lad os finde ud af hvor og hvordan...